Postani ustanovni član SUS

Ta spletna stran je povabilo državljanom RS, da postanejo ustanovni člani SOCIUS - Socialistične unije Slovenije in se  tako izpolnijo zakonske zahteve za registracijo stranke (10. člen Zakona o političnih strankah).

Vabimo vas, da izpolnite pristopno izjavo na naši spletni strani in poslali vam bomo prijavnico na vaš naslov. Prijavnica mora biti overovljena na upravni enoti (strošek 1,26 €)

Zakon zahteva, da  prijavnica-ustanovna izjava vsebujejo zapis, da podpisnik sprejema Statut in Program stranke.

Prosimo vas tudi, da podate morebitne dopolnitve Statuta in Programa stranke in jih pošljete na naš elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po pošti na naslov: SUS, pp 321, 5001 Nova Gorica.

Vaše morebitne dopolnitve bomo poskušali uskladiti in vam nato posredovali končno verzijo Statuta in Programa stranke. V upanju, da boste tak Statut in Program stranke sprejeli, vas prosimo, da nam po pošti posredujete vašo ustanovno izjavo overovljeno na upravni enoti.


Potem, ko bomo pridobili vsaj 200 overovljenih ustanovnih izjav, bomo sklicali ustanovni sestanek, potrdili končni predlog Statuta Socius in Programa Socius ter izvolili organe stranke v skladu s potrjenim Statutom.

Po prejemu odločbe ministrstva o registraciji stranke, bomo odprli bančni račun in vas zaprosili za plačilo članarine 12 € letno. Nato se bodo začeli postopki za ustanavljanje odborov volilnih in okrajnih enot. Predvidevamo, da bodo nastajali  odbori na samoiniciativno pobudo od spodaj navzgor, da bi bila naša stranka zares odraz demokratične volje ljudi in ne morebitnih vplivnih botrov, ki obvladujejo večino slovenskih  politikov. Takoj nato bomo  začeli priprave na nastop za volitve poslancev v Državni zbor RS. V slovenski parlament morajo priti popolnoma novi ljudje, da se  prekine s sedanjimi povezavami politikov in njihovih kapitalskih botrov. Potrebujemo povsem nov začetek - tretjo slovensko republiko, ki bo zares služila delovnim ljudem in ne kapitalistom.

Hvala za vaša  sodelovanje.

mag. Boris Nemec, v imenu skupine pobudnikov