Ne, vse te velikanske projekte vredne milijarde Evrov potrebuje politika, saj ne znajo spodbuditi razvoja na osnovi znanja, o čemer sicer veliko govoričijo.

Država vodi katastrofalno politiko financiranja visokošolskega izobraževanja in raziskovanja. Država nima prav nobene razvojno naravnane strategije, ki bi vodila k 1000 € minimalne plače. Ali želimo proti Avstriji ali proti Romuniji s plačami?

Politiki ne spodbujajo tujih investicij, saj ogrožajo domače monopoliste, ki jih vodijo prav od politikov nastavljeni menedžerji. Ti menedžerji pa opravičujejo svoje nagrade z dobički, ki jih ne znajo doseči drugače kot z nizkimi plačami in veliko brezposelnostjo, da bi bili delavci pripravljeni delati tudi za mizerne zaslužke.

Sindikalisti in delavci ter delodajalci ne spopadajte se med seboj, ampak se organizirajte in skupaj nastopite proti nesposobnim politikom, ki bodo na koncu Slovenijo zares spravili v stanje, da bomo primorani razprodati popolnoma vse tujcem, da bi le imeli skromno plačilo za trdo delo.