"Forum za Goriško si je ob zadnjih volitvah močno prizadeval, da bi volilna enota Nova Gorica dobila vsaj enega poslanca, ki bi zagovarjal interese goriške regije. Potem, ko nismo imeli nobenega, smo jeseni 2008 dobili kar dva poslanca v DZ RS, Boruta Pahorja, ki je dobil več kot 50% podporo volivcev in Mirka Brulca, oba člana SD. Upravičeno smo torej pričakovali, da bosta oba zastopala zahteve volilne baze, ki jih je poslala v DZ. In kaj smo dobili? Predsednika vlade in našega poslanca Pahorja, ki je predlagal Vladi RS tako zakonodajo, da bi goriška regija izginila." ter dodajajo:
"In kako naj se mi na Goriškem borimo za razvoj Goriške, če od nas izbrani poslanci ne spoštujejo obljub in interesov volivcev? Odgovor je lahko samo z več politike, vendar tudi s spominom in razumom in ne srcem na prihodnje volitve. Podprimo samo tiste, ki so iskreni in držijo svoje obljube. Mi smo sami krivi, če nas politiki imajo za tepčke. Spomnimo se socialista in socialdemokrata ter nemškega kanclerja Willy Brandta, ki je dejal, da mora biti ljubezen do domovine daleč pred ljubeznijo do stranke. Dejal je: "najprej RESNICA, nato interes DOMOVINE (beri Slovenije in Goriške) in šele nato interes moje politične stranke".

Borut Pahor, predsednik vlade v odstopu je 24.9.2011 na proslavi praznika Priključitve Primorske Jugoslaviji in vrnitve Sloveniji, požel dolg aplavz prisotnih. In kakšno sporočilo smo mu posredovali?. Bolj kot nas "tepe", bolj ga imamo radi in še raje ga bomo volili v prihodnje. Mogoče pa je Borut Pahor samo zelo inteligenten politik v deželi veselil norčkov.
 
 Bo imel vsaj kdo od politikov slabo vest? Vse je odvisno od naše modrosti in vesti, ko bomo odhajali na volitve 4. decembra 2011.

Srečno Slovenci!