Slovenci molčimo tako kot so Nemci molčali, ko so preganjali Jude. Vendar ekonomska kriza se zaostruje in jutri bodo oblastniki in tajkuni počeli enako tudi do Slovencev na robu preživetja. Ker  varuhi in predsednik RS molčijo ob  v nebo vpijočem teptanju pravic zaposlenih delavcev, dopuščajo kršitve   uvodnih členov ustave RS, ki določa Slovenijo kot pravno in socialno državo. Svojo prisego braniteljev spoštovanja ustave so s tem pretrgali.

Povsem drugače, pa so se varuhi in predsednik republike odzvali na pismo nekega Tomaža Majerja objavljeno na spletni strani SDS, ki je izdelal analizo kako so volili mnogi  slovenski državljani, ki so v Slovenijo prišli iz bivših jugoslovanskih republik. Avtorja  analize lahko obsojamo zaradi podcenjujočega ali celo žaljivega odnosa do sodržavljanov, ki jih je Slovenija sprejela medse in jim tudi izkazala zaupanje s podelitvijo slovenskega  državljanstva in nič več.

Navedbe avtorja v analizi, da so ti ljudje množično glasovali za Jankoviča je povsem razumljivo; tudi da so druge znance o tem prepričevali in jim pri tem pomagali  ni nič narobe. Saj tudi duhovniki RKC pozivajo svoje vernike  naj glasujejo za stranke, ki prisegajo na krščanske vrednote. Ta analiza je zelo milo poniževanje  ljudi v primerjavi z goljufanjem tujih delavcev ter njih fizičnim in psihičnim trpinčenjem ter prisilnim izganjanjem iz Slovenije brez poravnave dolgov do njih.

Zakaj so torej slovenski oblastniki zagnali tak pogrom proti avtorju pisma in SDS, niso se pa niti zganili ob neprimerno hujših zločinih proti delavcem iz  istih republik od koder so novi  slovenski državljani? Razlaga je lahko samo ena. Samozvana levica si želi pridobiti dolgoročni monopol nad 350.000 volivci, češ mi smo vaš edini zaščitnik, SDS je vaš sovražnik. Samozvano slovensko levico in oblastnike prav nič ne brigajo lačni otroci in ljudje na robu preživetja, ki jih je slovenska država nizkotno izkoristila in prisilno izgnala iz države. Ti niso naši državljani in nimajo volilne pravice. Zato »levičarske oblastnike« ti nesrečniki in njih nečloveško trpljenje nič ne briga. Podobno je bilo sicer že leta 1994 z njihovimi prihranki  v Ljubljanski banki.

Če bomo pri teh hudih krivicah molčali, bodo jutri tako počeli z vsemi nami. Zato, vsaj socialisti, dvignimo svoj glas, dokler ne bo prepozno.