• Kot ste me sami obvestili, ste naše predloge posredovali vse pristojnim v DZ. Očitno pa je bila to le gesta ustvarjanja lažnega upanja za pomirjanje duhov. Takih zunanjih gest ne potrebujemo. Potrebujemo aktivni dialog, brez parlamentarnega slepomišenja.
 • Ustavne spremembe bi  moralo vedno potrjevati ljudstvo na referendumu. Če ste poslanci v svoje rešitve prepričani, potem se ne bi smel bati preverbe na referendumu. V nasprotnem primeru smo na tem, da je ustava oktroirana. Prav nobenega razloga in potrebe pa ni, da je tako, saj zaenkrat (še) nismo v izrednih razmerah.
 • Predlog za spremembo ustave je zdaj ekskluzivna pravica poslancev. Ta ureditev ni le nedemokratična, je celo protiustavna. Protislovje je že v sami ustavi. V  ustavi najprej piše, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo. V izvedbenih določbah od 167 – 170 člena ustave pa se ta pravica negira in se omejuje na poslance.
 • V krizo nas niso privedli referendumi, pač pa politika in vse tri veje oblasti. Kriza ni le v gospodarstvu pač pa tudi v enoumnem parlamentu, ki se ne zna odločati v korist vseh in dolgoročno.  V primeru ustavnih sprememb, je bil DZ zgolj lutkovno gledališče,v katerem niti ne vlečejo poslanci, ampak strankarski šefi. To je v nasprotju z 82. Členom ustave. Predstava je bila tehnično brezhibna, za demokracijo pa porazna.
 • Naj bo dovolj. G. predsednik, obveščamo vas, da omejitev, ki ste jih nadeli ljudstvu, ne priznavamo in da ne bodo dolgo vzdržale. Naredili bomo vse, da se projekt, ki v Sloveniji vzpostavlja oligarhični sistem ne bo uspešen. Ljudstvo ne more biti del reformnega paketa.  Ljudstva se ne da zamenjati, poslanci se lahko.  

         Ljubljana 31.05.2013                          Lep pozdrav,           CI Referendum državljanom  

   

   

  Dobili smo referendumski mir,  treba ga je le začeti spoštljivo uživati. 

  Tole dajem v vednost vsem,  ki ste se tako strumno zavzemali za referendumske spremembe in v opozorilo poslancem, da takega parlamenta ne rabimo. Lutkovno gledališče je mnogo cenejše. Kje je zdaj prva korifeja demokracije – dr. France Bučar, ki je sprožil to enoumje in ki je tako “vrhunsko” filozofiral o samostojnosti poslancev. In kje  so vse slovenske intelektualne in novinarske korifeje, ki  tako zavzeto iščete poslednjo resnico, razkrivate omrežja, ne zaznate pa mafije pred nosom. In kje je KPK, ki tako subtilno proučuje integriteto javnih funkcionarjev, da je pri “nedotakljivih” rezultat ničla. Niti ne zazna konflikta interesov najbolj odločujočih za posojilo za TEŠ6.

  Včeraj 31-5-2013  je bil črn dan za demokracijo, žal je bilo to 25 let  po tem ko se je ta demokracija začela rojevati.

   

  Jelko Veper alias Violeto Tomič  predsedujočo vstajniški skupščini v Ajdovščini pa prosim za besedo, da spregovorim tudi o tem, kako zadeva “Smrdi, smrdi do neba”. Salonsko levičarstvo z različni vatli za različne priložnosti in različne ljudi, nas vodi v novo prevaro. Pošiljam pa to opozorilo tudi ljudskemu predsedniku, ki je postal servis političnih strank in servis za hišna opravila Slovencev, na ljudstvo pa je popolnoma pozabil. Za naslednje parlamentarne in predsedniške volitve zato predlagam kvorum 50 %.  Sicer bodo neveljavne. Tako si boste sedanji poslanci DZ in predsednik zagotovili večni mandat ! Predlagam tudi da se Ustavni komisiji podeli doživljenjski mandat, prav tako njeni velecenjeni strokovni skupini.

   

  Sicer pa je malodušje odveč, zdaj ko je ljudstvo “končno dobilo referendum v svoje roke” bo konec nevšečnosti. Že jutri se nam obeta nov porast BDP, zmanjšanje brezposelnosti in izboljšanje bonitetne ocene. Sicer pa je že prišel nov dan, treba ga je le začeti uživati.