Isto se zdaj dogaja s traso 3.r.o., katere priključek za Koroško  umeščajo nazaj v bližino termoelektrarne in preko jezer. To je zelo slaba in draga varianta. Ampak, komu to mar. Šaleki bodo nedvomno, preko svoje “matične stranke”, to je Socialnih demokratov (SD), izsilili vse kar bo potrebno. In še več od tega. Ta stranka je tudi sicer najbolj kontaminirana s TEŠ6, čeprav v Slovenski politiki prav oni-SD napovedujejo “Očiščenje in pomlajenje” – kakšna ironija !  Sicer pa bo tema TEŠ6 kmalu dinamit tudi za to vlado, kot je bila tudi za Pahorjevo.

Je pa paradoks v tem, da  so tovrstne informacije v medijih zelo skrbno dozirane, prav tako kot nova resnica o referendumih. Danes sem o referendumih slišal, da smo državljani pravzaprav lahko srečni, tako vsaj pravi politika, da smo ponovno dobili to kar že imamo od leta 1991 – referendume namreč. Le teža omejitev bo zdaj premo sorazmerna z velikostjo vsakokratne prevare. In referendum bo neobvezujoč. Vprašanje, ki nikogar ne zanima (najmanj pa naše vrle – eminentne pravnike) pa je: kdo bo po novi ureditvi sploh še ustavljal mafijo na Slovenskem, če državljani pri tem ne bodo mogli biti učinkoviti. Ko politika pred mafijo poklekne, ne preganja pa je ne tožilstvo,  ne pravobranilstvo, ne Klemenčičeva KPK, ki še kar modro molči in nič ne odgovori, ostajajo za zdaj le še državljani z nagobčniki.  Čakamo na KPK – na končno ali novo vmesno poročilo ! OLAF pa še ni zaključil preiskave !

Dražitve TEŠ6 pa s tem niso končane, ker so (še vedno) številni stroški zamolčani. Korupcija je draga stvar, posebno ko preide v svojo odraslo fazo.